Cercar en aquest blog

dijous, 5 de gener del 2012

PALESTINA





Els palestins d'avui son els grans damnificats dels fets dels últims anys. Amb la creació de l'Estat d'Israel i l'arribada de jueus de tot el món s'han anat veient expulsats del que crèien era la seva casa, menyspreats i ignorats per la comunitat internacional. Dues Intifades els han fet d'altaveus mundials però el bulldozer de l'estat jueu és fort i constant.


Avui un lamentable mur de formigó els empresona en petits territoris i son humiliats sovint. En el camí de Jerusalem a Betlem anem veient el mur i passem check-points, es veuen els assentaments dels colons jueus en territoris palestins: urbanitzacions de luxe privades enmig del desert terrós que és Palestina.


Arribem a Betlem per visitar la Basílica de la Nativitat i la cova on va néixer Jesus, tot és tan especial!!! Aquests llocs sants retenen tanta història!!! A Betlem la població palestina és majoritariament cristiana i vetllen la basílica els ortodoxes, catòlics i armenis. Els mosaics originals son del segle IV i les pedres respiren i parlen, i les imatges de Crist et cluquen l'ull en la penombra. Els reis mags arribaren a aquesta cova, peregrins de tot el mon ho féren posteriorment.

Després de Betlem anem a la ciutat més antiga del món: Jericó. Com un oasis a la vora del Mar Mort es troba aquesta animada ciutat amb les seves fruites, sorolls i colors. Veiem l'arbre de Zacaries i el Mont de la Temptació on Jesus va estar 40 dies i 40 nits i va ser temptat tres vegades, en les seves coves s'ha contruït un temple penjat entre les roques.


Marxem de Palestina cap a Tel Aviv, s'acaba el viatge. De camí deixem enrera una gent hospitalària i amable, de mirada clara i pell fosca.

El seu patiment es el patiment del pobles petits i pobres, és un patiment antic, universal, cruel i etern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada