Cercar en aquest blog

dissabte, 31 de desembre del 2011

JORDÀNIA

Acabem avui l'aventura jordana amb un somriure entre els llavis, el cap ple de records i el cor emocionat. Ha estat curt però intens, hem passat fred i hem vist paissatges i llocs meravellosos. El grup ha cohesionat de forma fantàstica i no hi ha moment que parem de riure, només quan la majestuositat del que tenim davant els ulls ens deixa sense paraules.





Després d'un dia intens a Amman hem fet el recorregut cap al Mar Mort, quin dia tan fantàstic!! Quina al·legria i divertiment banyar-nos en aquest mar de sal, com nens jugant a l'hora del pati... Karak ens transporta a l'època dels creuats i recordem la grandesa de Saladí i anècdotes com la de la seva trobada amb el rei Ricard, quina sutilesa, finura i sensibilitat la d'en Saladí, Salam Malequm!!! Arribem al campament berber de Petra i ens quedem de "petra" per estar en un lloc tan màgic, tan especial...únic. Al mig del no-res en tendes de dues persones i amb les muntanyes il·luminades per llumetes podem veure un cel esplèndit, ple d'estels i ens deixem aclaparar per la hospitàlitat de la gent berber: el te està boníssim, les estufes ens escalfen de la nit glaçada a la haima del descans i entre te i te conversem i conversem. Els autòctons fan alguna intentona amb les membres del grup però amb un somriure tens i una clara ressignació abandonen el seu propòsit... L'endemà ens meravellarem amb una de les set meravelles.


Entrem a Petra per el Siq...uffff....uffff....això és molt fort...això és impressionant. La gorja de 2 kilòmetres va zigzaguejant sota parets inacabables, de corves perfectes fins a la façana del Tresor... quin espectacle!! Comença un dia ple d'emocions, descobriments, pols, història, històries i moltes històries. L'endemà i després d'una segona visita amb trekking incluit marxem cap al Wadi Rum, el desert de Lawrence d'Arabia. Ens plou però no ens desanima a fer un tour en una espècie de cafetera amb rodes que li dona un aire romàntic i aventurer al tema, la cirereta és el campament al mig del desert amb un bon foc, sopar berber, cançons i balls.














Del Wadi Rum ja marxem cap a Aquaba on tenim el privilegi d'estar en aquest punt tant especial, els nostres ulls poden veure alhora Jordània, Israel, Egipte i Aràbia Saudí. D'aquí creuem la frontera amb Israel a peu i arribem a Eilat. Avui celebrarem el nostre cap d'Any. Salam Malequm Jordània. Shalom Israel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada