Cercar en aquest blog

dilluns, 6 de gener del 2014

TIKAL


El dia 31 de Desembre sortim de San Marcos amb barca cap a Panajachel. El dia es clar i el llac brilla sota els tres volcans. Allà ens espera el xofer i la furgoneta que ens porta al aeroport. Agafem una avioneta d'hèlices i volem fins a Flores, al cor del Peten. Ens insatalem al Hotel Santana, a primera línea del llac a la illa de Flores. Sopem quan a casa ja fa 7 hores que han celebrat el Cap d'Any. Celebrem el Cap d'Any en una terrasseta cutre amb unes Gallo i uns rons, intentem aconseguir algun gintonic però malgrat la insistència de les fèmines del grup resulta impossible aconseguir-ho. Les 12 de la nit iluminen el cel de focs a banda i banda del llac, com una batalla entre bàndols per saber qui te els més bonics. Anem a dormir aviat, estem cansats i demà... Tikal!!!

Arribes a la reserva de Tikal per carretera i et vas endinsant en una selva frondosa. Aquesta ciutat es un referent del món maya, amb una antiguetat de més de 4000 anys va anar vivint etapes de més i menys esplendor i en deixa la mostra amb la impressionant colecció de piràmides, edificis residencials i la fantàstica plaça central amb tot el complexe de temples, edificacions i joc de pilota, tot presidit per la piràmide del Gran Jaguar. 


Tikal es la ciutat maya més impactant que es pot visitar, d'una bellesa increible. El que la fa única, apart de les construccions que son precioses, es el seu entorn, una selva tupida plena de fauna amaga els temples i els decora de verd. Es normal veure micos aranya i micos aülladors, quetzals, ocells de tot tipus inclús el típic Tucan.
Tot el complexe es recorre per caminets entre la selva i de tant en tant van apareixent els temples i les construccions. També es poden anar veient la gran quantitat de piràmides per excavar, els muntículs plegats de vegetació i d'arbres ens fan imaginar el que amaguen.


Fem una visita de 6 hores a Tikal amb un guia que ens explica tots els secrets, pujem piràmides, veiem micos i ocells, ens impressinem per la bellesa del lloc i amb una satisfacció brutal sento dir vàries vegades a la gent del grup: "Que faliç que soc" i això m'omple tant que petaré!! Hi ha millor manera de passar el primer dia del any?
Travel & Happiness!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada