Cercar en aquest blog

diumenge, 21 de setembre del 2014

DE MANAUS A TABATINGA (BRASIL) - LETICIA (COLOMBIA)

Tenim la intenció de creuar per l'Amazones fins a Perú per arribar a Iquitos. Hi ha diferentes maneres de fer-ho; la més senzilla és en avió, un vol curt i car uneix Manaus i Tabatinga. La més barata és en barca per el riu però dura 5-6 dies i es dorm en hamaques a coberta. La tercera opció, la nostra, és la llanxa ràpida (de 36 hores!!!) que costa el mateix que el vol però que et permet viure el riu durant un dia i mig. Agafem aquesta!!

La llanxa Cristal I surt a les 7 del matí del port de Manaus. A aquesta hora el port és un batibull de gent i moviment, vaixells que arriben i marxen i el mercat de peix i fruites que desperta. Hi arribem a les 6:15 per prendre un bon esmorzar a peu dret. La ruta farà 7 o 8 parades, alguna al mig del riu, pugen i baixen gents de canoes i molls flotants, també para a les principals poblacions.

El trajecte transcorre per el riu Solimões, el caudal principal del Amazones. L'anem remontant riu amunt, sempre envoltats de selva i vegetació. Les aigües són marronoses i el riu és d'unes dimensions increïbles. A trossos hi ha més vida que altres, passem hores sense veure ningú i de cop i volta hi ha trams on la vida fluvial és intensa, amb pescadors a les canoes i les cases de fusta sobre estaques a la riba del riu. En aquesta època el riu està baix, a tot arreu es veu la marca del nivell uns 4-5 metres per sobre de fa uns tres mesos.
A bord anem instal.lats en còmodes butaques com en un avió, hi ha un petit bar, banys, la banyera exterior a la part posterior i ens serveixen esmorzar, dinar i sopar, força acceptable. 
De turistes pocs; al inici només nosaltres i un de perdut. A mitja nit n'entraran tres o quatre més. Passen les hores a bord i arriba la posta de sol que com sempre en aquests espais naturals tan magestuosos adquireix una bellesa impressionant.

Dormim com podem, poc i malament i avancem el segon dia. Arribarem a Tabatinga a les 18h. Tabatinga és la ciutat fronterera de Brasil. Té una ciutat germana que és Leticia, a la banda colombiana. D'aquest punt se'n diu la triple frontera doncs uneix Brasil, Colombia i Perú. Nosaltres dormirem a Colombia i ens hi quedarem demà abans de continuar la marxa cap a Iquitos.
Continuem l'Aventura!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada