Cercar en aquest blog

dimarts, 16 de setembre del 2014

AMAZONES - JUNGLE TOUR


De Manaus surten els tours per els rius Negro i Solimoes. Normalment son tours de 3 dies en amunt en vaixell i on està tot inclós. Nosaltres, però, decidim fer un tour per la selva, un Jungle Tour, de 3 dies que ens depararà moltes i bones sorpreses. 

Marxem de Manaus en furgoneta i ens allunyem 200 kms fins agafar una barca que navegant per rius amazònics envoltats de selva ens porta fins al lodge. Un hotel fantàstic al mig de la selva amb un moll des d'on ens banyem al riu per refrescar-nos.

Dinem de meravella i sortim en canoa cap a boscos inundats, hàbitat d'anacondes, caimans , piranyes i tants insectes com podem imaginar. Tot es d'una bellesa impressionant. En un punt preparem els fils, ams i els trossets de pollastre i ens posem a pescar. Agafem 5 piranyes que ens menjarem per sopar.
La posta de sol sobre la selva és preciosa, tot aqui és majestuós, tot és extems, tot és preciós, és una bellesa que se t'escapa, que no pots abarcar. 
Sopem les piranyes i tornem a sortir de nit amb la canoa a explorar els boscos inundats: manglars plens de vida, de soroll, d'ensurts: un peix o vés a saber què ens salta d'una banda a l'altra de la canoa colpejant i deixant una extranya baba a les nostres robes. Ens anem endinsant fins a trobar un petit caimà, és molt bonic i petit; sembla inofensiu.

Al matí sortim en canoa a veure i sentir el despertat de la selva: la sortida del sol i la quietud del riu amb els cants dels ocells... Quina felicitat ser aquí, sols, perduts. Fem una excursió per la selva de 3 hores on el nostre guia, matxet en mà, ens explica tots els secrets per la supervivència, identifica les plantes medicinals i ens indica a qui pertany cada un dels sorolls: insectes, aus, micos,... En veiem alguns, també alguna taràntura que fa posar els pèls de punta.

Després de dinar comencem una nova i la més gran aventura: Anem a passar una nit a la selva!!! Carregats amb les hamaques, menjar i aigüa ens endinsem 2 hores caminant per la selva frondosa fins  arribar a un punt, al costat d'un corriol d'aigüa on ens refresquem de la intensa calorada i suada. Els guies fan un foc i amb una destressa increïble ens fabriquen culleres de fusta, espelmes i cuinen un sopar fantàstic. Pengem les hamaques i sopem. Després de sopar un dels guís s'acosta al rierol per banyar-se i torna amb un caimà de més d'un metre agafat pel coll i del lloc on ens banyàvem abans!!! La nit a la selva és un espectacle de sorolls, moviments, crits, hi ha una tensió que fa difícil agafar el son. Els sorolls son ensordidors i estar allà al mig, penjat de dos troncs i amb una foscor total és una experiència inoblidable. Al matí poc a poc ens anem imcorporant, café i caminada de tornada al Lodge. L'aventura a la selva s'ha acabat.
Un ha sentit parlar tant i tant de la Selva del Amazones que quan hi ets tens la consciència de ser a un lloc molt especial. El que més sobta son les dimensions, la extensió i la majestuositat. Tot és inabarcable, per tamany i per bellesa, i la fauna per salvatge. Això no es un parc temàtic; és l'hàbitat natural i salvatge de milers d'espècies, és la selva més gran del món, els rius més caudalosos, les comunitats més desconegudes i el gran pulmò de la terra. Poca broma!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada