Cercar en aquest blog

divendres, 18 d’octubre del 2013

PHNOM PENH - SIEM REAP (CAMBOTJA)

Marxem de Saigon amb bus, anirem fins a la frontera amb Cambotja on passem els tràmits de visats i passaports. Creuar fronteres, passar països, deixar enrera i descobrir coses noves... Quina meravella!!!
Només entrar a Cambotja ens comencem a trobar hotels-casinos a banda i banda, una espècie de Las Vegas decrèpites enmig del Sudest Asiàtic. Els embussos i les pluges ens allarguen el trajecte fins a 8 hores, creuant el Mekong amb una espècie de Ferry atapeït i amb una gentada per tot arreu increïble. Arribem a la capital de Cambotja Phom Penh, algú l'ha anomenada la Perla d'Àsia ¿...? La ciutat moderna contrasta amb la simpàtica Phom Pehn del "Riverside", plena de restaurant, bars, terrasses i agències de viatges. Ens instal·lem en un preciós Hotel-Boutique en mig del redlight district, aquest oasis de luxe asiàtic ens permet descansar!
Visitem el Palau Imperial i algun temple budista del centre de la ciutat. No anem a veure les empremtes de l'horror del Camp d'Extermini dels Killing Fields ni l'escola presó de l'etapa fosca del boig Pol Pot, aquest petit dictador que va portar a terme un dels genocidis més lamentables de la història recent.



Volíem anar fins a Siem Reap amb vaixell per el Mekong però aquests dies no està funcionant i anem amb bus, aquest trajecte ens permet creuar Cambotja per l'interior i veure la vida rural dels cambotjans, és un trajecte enriquidor, viatjar en bus et dóna la oportunitat d'endinsar-te a poc a poc al país, de pair, de pensar i d'entendre. És com el tren.

Arribem a Siem Reap de nit i plovent, ens esperen els tuk tuks que ens porten al hostel de la Claire, just al centre de Siem Reap!!! Demà visitarem una de les Meravelles d'aquest món: els Temples d'Angkor!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada