Cercar en aquest blog

diumenge, 17 de novembre del 2013

PERÚ : MACHUPICCHU - CAÑÓN DEL COLCA - AREQUIPA

PERÚ ES GRANDIOSO!!! HI ANEM DEL 6 AL 23 DE JUNY 2014

Aquest és un autèntic viatge d'aventura, actiu, d'esforç i recompensa. És exigent físicament doncs farem dos trekkings que malgrat no tenir dificultat tècnica, sí que s'ha de tenir un mínim de forma física.

Marxem de Barcelona en direcció a Lima i allà connectem amb un vol domèstic fins a Cuzco. En aquesta meravellosa ciutat notarem l'alçada només arribar-hi, els seus 3100-3400 mts ens donaran cansament, hi estarem 2 dies per aclimatar-nos bé a l'alçada. És una ciutat animada, els seus carrers empedrats estan atapeïts de vida, indígenes locals i viatgers es barregen per tot arreu al voltant de la Plaza de Armas amb la seva Catedral i esglésies. Descansarem dels vols i ens prepararem per començar el trekking del Salkantay al tercer dia.

Ben aviat al matí ens passaran a buscar per l'alberg i anirem amb bus fins a Mollapata on esmorzarem i ens ajuntarem amb la resta de grup, així com amb els guies, carregadors, cuiners i mules. Després d'esmorzar iniciarem el trekking, caminarem tot el dia en un desnivell de 900 mts fins al campament als peus de la glacera del Salkantay, on dormirem amb tendes de campanya. L'endemà al matí i després d'un bon te de coca comencem l'ascensió cap al Coll del Salkantay, aquesta és una pujada dura per l'alçada. El pas per Las Siete Curvas abans d'arribar al Coll ens permet viure una experiència única, uns paisatges únics d'alta muntanya. El Coll del Salkantay està a 4800 mts. Ens acostarem fins a veure un llac turquesa del desgel i començarem el descens fins al segon campament, on arribarem a la tarda, just per descansar i sopar. Dormim en les tendes i l'endemà iniciem el tercer dia de trekking. El canvi de paisatges ens sorprendrà caminant entre boscos subtropicals i clima humit, ja en baixa alçada es camina més tranquil·lament, només les hores a les cames ens pesen una mica. Avui dormirem en un campament de clima templat i podrem anar a banyar-nos i sanejar-nos en unes piscines termals, al vespre farem un bon sopar i un foc de camp, inclús podem prendre algun pisco sour!!! L'últim dia del trekking el farem mixta, la primera part anirem amb furgoneta fins a Hidroeléctrica, a l'estació de trens que puja a Aguas Calientes. Aquí ens posarem a caminar per les vies del tren, rodejant el MachuPicchu fins arribar a Aguas Calientes, on ens instal·larem en un hotel, soparem i anirem a dormir per l'endemà poder ser els primers en arribar al Santuari.


Temps enrere es podia pujar al MachuPicchu a peu a qualsevol hora de la nit, així podies pujar caminant i ser el primer. Ara han tancat els accessos i els obren al matí, amb la qual cosa els que van a peu arriben més tard que els que pugen amb bus, és una llàstima però és així. Intentarem agafar el primer bus del matí per entrar dels primers. Això és important doncs poder entrar al MachuPicchu amb la sortida del sol, amb el silenci que hi ha, sense gent, et transmet una energia tan especial, que sents que estàs en un lloc diferent, d'una bellesa impactant, enmig d'uns paratges de muntanya que et glacen la sang. Passarem tot el matí al MachuPicchu, opcionalment es pot pujar al WaynaPicchu. Després baixarem a Aguas Calientes per dinar i ens trobarem amb la resta al tren de retorn a Cuzco, on ens tornarem a instal·lar al alberg.

Descansarem tot un dia a Cuzco i l'endemà al matí agafarem el tren Andean Explorer que ens porta a Puno, al llac Titicaca. Aquest tren és un convoi panoràmic, amb vagons de luxe, un dels trens més impressionants del món amb el servei refinat dels trens de luxe. Hi passarem tot el dia entre paisatges fantàstics i al final creuant ciutats com Juliaca on passarem pel mig del mercat, veure com la gent va traient les parades i tornant-les a muntar al pas del tren és delirant!!!
A Puno dormim en un hotel i l'endemà sortim amb vaixell pel llac Titicaca per visitar les illes flotants del Huros, és una atracció típicament turística però que val la pena veure. Dormirem a Amantaní, una comunitat indígena que ens acollirà a casa seva, al mig del llac navegable més alt del món.
De tornada el dia següent, en arribar a Puno, anirem a l'estació de busos per agafar el bus a Arequipa, hi arribarem al vespre-nit.

Arequipa és una ciutat clara i lluminosa, dormirem en un hotel molt cèntric, d'estructura colonial amb el seu pati interior i els seus balcons. Passejarem per aquesta animada ciutat on podrem descansar. 


El dia següent anirem al Cañón del Colca, aquest canó és impressionant, unes parets verticals de més de 1000 mts i si tenim sort, podrem veure el vol dels còndors sobre nostre. El trekking consisteix en descendre el canó fins a baix, on hi ha un clima templat i uns oasis verds. Dormirem en un d'aquests oasis. Al matí següent i abans que surti el sol comencem l'ascens del canó. Aquest és un dia dur, doncs la pujada és forta, pujarem 1000mts verticals ens caminets que zigzaguegen la muntanya. Un cop a dalt, podrem descansar en  pobles com Chivay i ens podrem banyar en banys termals. Tornarem a Arequipa al mateix hotel i l'endemà agafem un vol domèstic a Lima per agafar els vols de tornada a Barcelona.






És un dels viatges més intensos i fabulosos que es poden fer, combina activitat física amb cultura, museus, i diversió. Una barreja que endinsats en la cultura quetchua fa que sigui un viatge absolutament inoblidable!!!
No us el perdeu!!! Per més informació del viatge podeu visitar la web: www.viatgesacompanyats.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada