Cercar en aquest blog

dijous, 16 d’octubre del 2014

ILLES GALÀPAGOS

Un dels punts més recòndits i aïllats del món. El seu aïllament en el Pacífic ha fet que s'hi hagin desenvolupat formes de vida úniques, espècies endèmiques que no es troben enlloc més.
L'arxipèl.leg de les Galàpagos està format per un conjunt d'illes i d'illots on no hi viu gairebé ningú, només vida animal, flora i uns fons marins riquíssims. També son punt de descans per aus migratòries i llar de moltíssimes aus i espècies tan estranyes com les impressionants iguanes marines.
S'hi arriba bàsicament en avió, sempre procedent de Guayaquil, a l'Ecuador. S'arriba a la illa de Baltra i d'allà amb ferry i bus es va fins a Santa Cruz, la illa més poblada i la població principal. Santa Cruz és una població turística plena de centres de buceig, bars, restaurants i tour operadors. A peu del port es poden veure taurons, lleons marins i les iguanes marines circulen per el passeig. És la primera impressió de les Galàpagos. A un passeig del centre es troba el Centre Darwin que treballa per la protecció i cria de les tortugues gegants. Cada illa té la seva pròpia espècie, aquí les crien fins que son prou adultes com per tornar-les a deixar en llibertat a la seva illa d'origen.
El fons marí és espectacular, hi ha moltíssims punt d'immersió i entre les espècies que es veueun sobresurten els taurons martell, les mantes ratlla, taurons de punta blanca, tortugues, grans bancs de barracudes i els preciosos peixos lluna, que aquí en diuen Mola-Mola. Tornant de la immersió amb un veler ens creuem amb una espectacular ballena que ens aixeca la cua a pocs metres i ens deixa bocabadats.

La illa més gran és Isabela, molt deshabitada i salvatge s'hi està molt be en aquesta illa. S'hi arriba en barca en un viatge duríssim de dues hores entre onades altíssimes, els marejos i vòmits son habituals i jo no en sóc excepció. Només arribar ja et trobes la fauna per tot arreu, lleons marins, aus de tot tipus, pingüins, iguanes, etc... Hi ha una platja preciosa, solitària, i en un llarg passeig fins al final de la platja camines per camins on et surten tortugues gegants que es creuen al mig del camí, tot és salvatge, tot és lliure, tot menys moure's. Sempre necessites contractar tours turístics per cada activitat i això fa que resulti molt car fer coses a les Galàpagos. S'ha de pagar per tot!!!
Es necessiten al menys 5 dies per poder gaudir una mica de tot, hi ha moltes coses per fer però s'hi ha de venir amb la butxaca plena, doncs és un destí car. Només entrar al aeroport s'ha de pagar una tassa d'ingrés de 100$ i després els tours, les llanxes de illa a illa, immersions, etc,... Gràcies a això hi ha molt poc turisme i es manté tot amb moltíssima dignitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada