Cercar en aquest blog

divendres, 24 d’octubre del 2014

NAGANO - SNOW MONKEYS

Sempre és una alegria tornar a Nagano. Aquest lloc tradicional sota les muntanyes, al peu dels Alps Japonesos, està dominat per el majestuós temple de Zenko-ji que presideix la ciutat en el seu punt més alt. Una llarga avinguda comercial connecta la estació de tren amb el temple. 
Arribem de nit i fem la caminata d'uns 40 minuts fins al temple. Un del edificis annexos és el nostre alberg. Allà ens espera la seva cuidadora, una senyora encantadora amb una energia increïble. Cada vegada està més jove als seus 78 anys, m'alegro i s'alegra de retrobar-nos; és la quarta vegada. L'alberg és un edifici gran, de fusta i antic. A la planta superior hi ha els dormitoris tots amb tatamis originals i separats per pareds i portes de paper d'arròs. Tot té un aire entre místic i antic. Anem a fer un onsen que ens deixa rel.laxats i d'allà cap a sopar els millors noodles del món! El bar és petit, hi caben uns 7 o 8 parroquians asseguts a la barra i prou, el propietari és un artista de la cuina i fa el millor Rammen que he menjat mai. És un espectacle veure com cuina i després gaudir-ho. Acabarem amb una gerreta de sake i a dormir al tatami, després d'una visita nocturna al temple, sols, sense ningú ni sorrols i només amb la llums d'alguns fanalets.
Al matí visitem el temple i els seus jardins, també passarem per el seu passadís subterrani que representa el traspàs d'una vida a una nova vida. En un pas subterrani completament fosc vas seguint per la paret de la dreta fins a trobar una clau, si la trobes i la fas sonar és com arribar al nirvana i reneixer. Al sortir hi ha un gran mirall per mirar-te i veure el teu nou jo, renescut!
Després de la experiència mística anem a buscar el tren que ens porta a Yudanaka, una petita població termal tradicional i d'allà en bus i després una caminada de 2 quilòmetres anem a veure els micos de la neu, snow monkeys o onsen monkeys. En el punt final de la caminada s'arriba a una bassa termal, previ pagament de l'accés, on hi ha moltíssims micos que es banyen al onsen i es passegen entre els pocs turistes. L'atraació principal és al hivern, quan està tot nevat, però tot hi així és una excursió que val molt la pena. De tornada passegem per Yudanaka entre els seus Ryokans Onsen i botigues tradicionals. Hi ha gent per el carrer amb kimonos i yukatas de bany que van de un Onsen a un altre o als banys públics. Aprofitem l'estona d'espera del tren per fer un bany al Onsen de la estació de trens. Tornem cap a Nagano i sopem Tempura deliciosa. 
És molt agradable venir a Nagano! Pocs turistes. Un dels temples més importants i bonics de Japó. Les muntanyes. Els Onsen. Yudanaka. Snow Monkeys. L'alberg i la senyora que sempre ens espera i guia. Demà anem a Takayama!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada