Cercar en aquest blog

divendres, 24 d’octubre del 2014

TAKAYAMA

A l'altra banda dels Alps de Nagano es troba la pintoresca localitat de Takayama, al districte de Hida. Es tracta d'una petita ciutat als peus de les muntanyes, termal i plena de temples i amb uns barris protegits de cases tradicionals de fusta que eren antigues destil.leries de sake i algunes ho segueixen sent. 
La ciutat és molt animada turísticament, els carrerons comercials de cases antigues perfectament restaurades i consevades són un bullici de turistes japonesos i de tot el món. Una altra atracció tés la carn de Hida, molt semblant a la de Kobe: vedella fibrada, gustosa i tendra i caríssima!!!
Les antigues destil.lerias de sake avui son botigues de records i de productes locals com les talles de fusta, menjars tradicionals, ampolles de sake i els dimoniets de la sort. 

De temples n'hi ha forces però destaca el de kokubunji amb la seva pagoda de fusta i l'arbre ginko de 1200 anys i encara viu i radiant amb les seves fulles de ventall.
Dormim en el temple Zenkoji, que és un temple adderit al de Nagano. Dormir en un temple és una experiència única, així ho fem cada vegada que venim i la Yukina sempre ens acull cerimoniosament i ens explica el funcionament del temple, també és ella la que cada matí a les 9:30 oficia la cerimonia diària. Un espectacle.
De Takayama marxem cap a Hiroshima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada