Cercar en aquest blog

dimecres, 16 d’octubre del 2013

SAIGON (VIETNAM)

Arribar a Saigon sempre causa aquella sensació que alguna cosa ha de passar!!! La vida i la vitalitat d'aquesta ciutat captiva el grup de seguida.
Ens instal·lem al hotelet de la meva amiga Hien, encara en obres, al cor del downtown.

El bullici de motos i gent pel carrer ens treu el cansament dels vols i ens submergim a la vida de la ciutat, sopem els primers noodles deliciosos i fem baixar les primeres Saigon Beer del viatge!!

El matí següent anem cap al Delta del Mekong, el dia amenaça pluja però aviat s'obre i ens ofereix una jornada esplèndida i divertidíssima per el Mekong, en vaixell i canoes recorrem canals preciosos enmig de la Selva, no podem evitar recordar tantes i tantes pel·lícules sobre la guerra!!! El delta és un entremat de canals d'aigua marronosa i densa on es pot veure la vida dels locals a les vores dels canals. Ja som a Vietnam!!!

 Anem també fins als túnels de Cu Chi, al mig de la selva s'hi amagaven uns 20000 combatents del VietCom, corrent per túnels subterranis i parant trampes mortals als soldats enemics, encara es poden visitar i recòrrer els camins claustrofòbics. Tota la selva va ser desolada. Avui torna a estar tupida i verda!

La vida a Saigon és apassionant, la nit és bulliciosa i ambientada, no marxarem sense haver fet una passada per els mercats, les botigues, els bars i terrasses i els meravellosos massatges, massage, massage!!!

2 comentaris:

  1. Va ser aterrar i entrar de cop a la voràgine de Saigon. Travessar els carrers farcits de motos, cotxes i busos, alguns cops organitzats per semàfors, és tota una experiència. Pas a pas, a poc a poc, camines mirant el centenar de motos que s'acosten. I segueixes endavant i cap t'atropella. Et rodegen, acabes envoltat de trànsit i la pujada d'adrenalina està assegurada. I arribes a l'altra vorera sana i estàlvia!
    Però Saigon no és només el trànsit. Saigon és també el cablejat elèctric. Són les cases estretes de tres o quatre pisos amb un farcit de vida als balcons que pengen, decoren, acompanyen i de ben segur aporten un bri d'aire pur. Són els parcs, amb públic a totes hores, per passejar, jugar, fer esport. I com no, el ventall de colors i olors del mercat.
    Saigon ens va donar la benvinguda al país. Les botzines, els clàxons, el soroll de la ciutat i el trànsit caòtic, comú a totes les grans urbs, a Saigon s'intensifica. Però aquesta ciutat amb els decibels pels núvols t'atrapa i t'inocula el desig de conèixer més. I quan arribes al delta del Mekong, t'has de rendir a l'evidència de la màgia d'un país que tot i patir invasions constants, segueixen orgullós de la seva història, la seva cultura, la seva llengua i el seu patrimoni natural. Vietnam et captiva. La gent et sedueix. El menjar sadolla amb delectança. I el paisatge tropical solaça.



    Anna

    ResponElimina
  2. Brillant Anna. Moltes gràcies per la teva aportació. Tu formes part d'aquesta aventura i espero de moltes més!!!

    ResponElimina