Cercar en aquest blog

dilluns, 3 de novembre del 2014

NARA

Aquesta és una visita indispensable a Japó. A una hora de Kyoto en tren arribes a Nara i és en la mateixa línea (JR Nara Line) que es va a Inari amb el que es pot fer tot en un mateix dia; matí a Inari i tarda a Nara.
Habitualment ens quedem a dormir a Nara però aquesta vegada modifiquem la ruta i ho fem en un sol dia. 
Sortint de la estació de trens s'enfila carrer amunt per una avinguda de botigues mig comercial fins arribar a un parc on es troba un gran temple i una pagoda de 7 nivells, impressionant, si continues parc amunt entre cèrvols que et demanen de menjar per tot arreu acabes arribant a la avinguda d'entrada del gran temple Toda-ji. S'acostumen a trobar moltíssimes excursions de nens d'escoles que vénen de visita i turistes, tots entre els cèrvols fins passar la primera porta del temple que és majestuosa, amb els guardians de fusta del temple més impressionant que hi ha. Val la pena quedar-se una bona estona observant-los. 
S'arriba a la segona entrada, per un lateral es paga l'ingrés i apareix l'edifici de fusta més gran del món! Qualsevol altre temple sembla petit al seu costat, apart de ser d'una gran bellesa. Aquest és una tercera part del que fóu l'original. Cremat dues vegades, l'actual és de 300 anys d'antiguetat.
El temple és el refugi d'un grandíssim Buda de bronze que domina tot el temple. Les dimensions son enormes. Tota la visita del temple, sempre ple de peregrins, és un estat de síndrome de Stendhal.
Sortim amb una alegria continguda, aquella satisfacció de viure i veure coses belles, etrenes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada