Cercar en aquest blog

dimecres, 5 de novembre del 2014

TSUKIJI FISH MARKET (TOKYO)

Poder entrar a la subhasta de tonyina que es fa cada matí al mercat de Tsukiji requereix un esforç. La subhasta comença a les 05:20 del matí i només deixen entrar 120 persones en dos torns de 60. Per tal d'assegurar la jugada és convenient no arribar allà més tard de les 03:30. A aquesta hora ja hi ha 20 o 30 persones fent cua i a les 04:00 s'ha cobert el "cupo" i si és així ja no pots entrar.
Nosaltres arribem a una hora prudent però intempestiva, les 03:30 i entrem en el primer torn. Ens hem d'esperar però, dues hores en una habitació tancada, les 120 persones, en una espècie de amuntegamenta no pròpia d'aquest pais. La gent dorm per terra, alguns no han anat a dormir i alguns han aprofitat la nit per passar-se de copes...
Al cap de dues hores ens dieuen que endavant i amb fila índia anem passant per el mercat entre carretons carregats de peix que van com vòlids i en un ambient de mercat de matinada d'aquells tan guapos arribem a la sala de la subhasta. Els compradors estan analitzant les tonyines, les estudien, se les miren, les oloren, les toquen. Totes les tonyines ténen un tall a la cua per on els experts miren la qualitat de la grassa de cada una i van apuntant.
En un moment donat sonen les campanes i comença la primera subhasta. Totalment incomprensible per nosaltres, van cridant els uns i els altres, fent pujades i adquisicions i al mateix temps els mossos van pintant les tonyines amb la inscripció del comprador. Tot molt intens, molt ràpid, molt autèntic.
Al acabar la subhasta ens conviden a sortir i suposem que llavors entra el segon torn. 
Quedem lliures finalment al mercat i aprofitem per anar a la zona de barets on diuen que es menja el millo sushi del món. Són les 06:00 del matí i esmorzem tres plats de sushi deliciós i deliciosament preparat davant nostre, sortim contents, alimentats i la vida avui té un olor de peix fresc amb un aire de soja i wasabi. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada